Ipred-Lagen


Från och med imorgon börja Ipred-Lagen att gälla.


Så ska lagen fungera:

1. En rättighetsinnehavare (exempel filmbolag) - får reda om att fildelning sker från en viss IP-adress. ( Tänkt inte, " Men jag ladar bara fem låtar per dagen mig tar de inte")

2. Rättighetsinnehavaren dokumenterar fildelningen och IP-numret.

3. Rättighetsinnehavaren väcker talan mot den misstänkte fildelarens internet-operatör i domstol (tingsrätten). ( Jag vill inte vara en av de som får betala för att göra något olagligt)

4. Internet-operatören får yttra sig till domstolen.

5. Om rättighetsinnehavarens bevisning anses tillräcklig tvingas internet-operatören att lämna ut information om vilken person som står bakom IP-adressen (vem som tecknat abonnemanget). ( Stackas min pappa, det är han som står för abonnemanget)

6. Rättighetsinnehavaren kan sedan ta kontakt med personen och kräva att fildelningen upphör eller väcka talan mot personen - alltså kräva ersättning i domstol.

( Källa: www.aftonbladet.se)      

  

Vad tror ni, kommer Ipred- lagen att stoppa folk från att ladda musik och filmer?


Google Apps

I måndags började vi en ny kurs IT för företagande. Vi har Björn som lärare och han verkar rätt bra lärare. Väldigt förståndig är han. I måndags fick vi sluta en hel timme tidigare än vi skulle. Första gången vi får sluta så tidig. I all fall, idag hade vi vår första Laboration.

Hur många av er har ett konto på google? Jag hade inte det, men jag har vetat att man kunde ha ett konto. I alla fall. Idag skaffade jag ett konto på google och upptäckt GOOGLE APPS.

Vilken grym program. Halleluja säger jag bara.


- Är en som jag, som hatar att bära en kalender efter dig och är alltid inne på google och googla snyggingar eller bara läser om allt och inget?


- Är du som jag, som du fick Word Office för inte mer än ett år sen och är i desperat att ha powepoint presentation och exel programmet?


- Är du som jag som ALLTID kollar dina mail?


- Är du en datanörd?


Jag har lösningen. Skaffa Google Apps och allt ingår. Det tar bokstavligt talat 60 sekunder att skaffa ett konto på google och du kan skicka mail till dina kompisar som de sedan kan svara i mailet eller redigera det hon/har skickar och bara svara så får den andra automatiskt ditt svar. Du kan göra ditt powepoint arbete online och skriva ditt wordarbete på google apps, du kan räkna ditt budget och du kan dela bilder med alla dina hotmail kompisar och du kan ha ett online kalender. Allt detta med Google Apps. Och du behöver inte vara datanörd, för det är enklare än du tror. Då var det sagt. Men ärligt, det är grymt att kunna göra allt online.

Med Google Apps behöver du aldrig skickar mer filar som tar en evighet och på tal om powerpoint presentation den är för stor för att kunna skicka genom mail. Snacka om bra reklam!


Kameran som jag köpte heter Canon IXUS 85 IS, och den tar grymma bilder. I am happy. På torsdag blir det Stockholm. Jag måste packa. Ni får ha det gött tills vi ses nästa gång. Ha en bra dag.


Tjejfest hos kära Maria

Nu drar jag till Maria, där jag och några andra kompisar kommer att ha en mysig tjejfest. Hade tenta idag, gick sådär. Jag borde ha skrivit mer. Men nu är det försent. Nästa veckan blir det Stockholm. Ha en bra dag.

My fashion?


Vad tycks?

This I want..!


Sommar snygg! Love it!

Hallo People..

Då har det gått några dagar utan att blogga (igen) det börjar bli en trend för min del. Jag suger på att en effektiv bloggare. Jag är mer än sån som skriver när jag har lust att skriva. Jag har inga krav på mig att jag måste skriva varje dag.


Idag är det Lördag och det betyder att jag ska kolla på BigBrother. Så nu har jag diskat och städat köket efter maten och gjort en jätte god paj med jordgubbar och äpplen till det ska vi ha vaniljsås. Gud vad gottJ Annars har jag inte gjort så mycket idag. Började anteckna lite från böckerna till tentan, men det går inte framåt. JAG VET INTE HUR JAG SKA PLUGGA SKITET. Efter veckan som kommer då mina vänner är det inte lång kvar till Stockholm. Och jag hörde att det fanns 3 platser till Budapestresan. Jag tar tillbaka allt Rwan. Jag vill åka, så jag tar gärna en av de 3 platserna.


Ja just det ja. Idag såg jag Prag på tv (albansk tv). Jag och mamma satt och lyssnade om Prags historia och jag pekade på allt jag hade sett i Prag och katedraler jag såg där. Gud vad kul vi hade när vi var i Prag med klassen. Jag ska publicera Prag resan någon dag framöver.


Nu får vi ha en underbar lördag kväll. I am out of here:P


Onsdag!

Hej allihop. Hur är läget hos er? Hoppas det är bra. Själv är jag sömnig som bara den, mamma väckte mig tidig på morgonen. Drog till stan vid 12:00 tiden för att ta hand om några ärande (älskar ordet ärande). Nu sitter jag i vardagsrummet och kollar på Top Fest 6 på albansk tv. Kolla också lite runt på andra bloggar (som alltid) och hittade dessa två vår jackorna som jag vill ha!


Kanske lite tantig, men jag älskar den!

Den här jackan ÄLSKAR jag. Och den kostar bara 299:-
Synd att Gina Tricot inte finns i Kristianstad:(

" Så länge vi båda andas" av Stephenie Meyer


Nu ska det läsas!
" Var inte rädd", mumlade jag. " Vi hör ihop"!
Ha en bra dag!

Hallo!


Hej bloggen! Det var några dagar sen man skrev ett inlägg. Ja anledningarna är stora (not). Nä men jag har haft all tid i
världen att skriva, men har ej haft ork. Men nu tog jag tag i mina krafter och skriver några rader för att göra ej glada. (or not).


Under helgen har jag kollat på Melodifestivalen, varit hos Em, förstörd min dator, pratat med V på telefon, fixat min dator, tittat på Big Brother och fixat mitt trådlösa internet.


Nu sitter jag i köket och skriver detta inlägg. Känns konstigt, men det är lyxigt (för mig) att inte behöva ha sladdar till datorn och kunna sitta och äta frukost samtidigt som man skriver på datorn.

Mer än detta har faktiskt inte hänt. Imorgon är det ingen skola, igen, och Rwan jag kan inte gå på bio. Men vi kan gå på bio lördagen eller fredagen som kommer.


Ja just det jag, vet ni fästingen som vi har i skolan. Jag har en FÄSTING här på msn som inte försvinner. Människan har tusentals msn, och varje gång jag går in dyker han upp. Jag förstår dig nu Rwan. Ni få har det bra allihop. Love you all to death.


Arianna dancing to Beyonce's "Single Ladies"


Den här tjejen är grym söt!

090311


Goddagens änglar (Hedda wanna be).

Hur är läget hos er? Hos mig är det prima. Men det var mindre prima i morse. Som ni redan har upptäckt så är jag ledig rätt ofta, tack vare att vi bara har 2 dagar som vi går i skolan. Så igår la jag sent och tänkte sova till klockan 10.00 morgonen därpå.
 
Så här gick det till.

Vaknade klockan 7:00 utan väckarklocka, ropade till Silva att hon ska upp för att gå till skolan. Hon hade tydligen sovmorgon, så hon somnade om och så gjorde jag också.


Efter kanske 30 minuter vaknar jag igen, denna gång tack vara V:s sms. Jag visste det var han, så jag ignorerar sms:et och somnar om. ( Jag bestämde mig att läsa sms:et senare på morgonen, inte ignorera den helt och hållet).


Klockan 8:00, vaknar Silva. Hon går in och ut från rummet tusentals gånger. In och ut från rummet. Kunde inte somnat tills hon stacka till skolan, kanske klockan 9:00.


Äntligen nu kan jag sova till 10:00, en hel timme ju. När jag somnar om, gissa vad, min kära syster skickar sms och säger " Sov Gott". Ni anar inte vad arg jag var. Varför kan man inte sova i fred när man är ledig? Ibland hatar jag min syster och folk som skickar sms tidig på morgonen. Jag har alltid "möte" på mobilen istället för ljudlös, så jag hör alltid när jag få sms, fast det är ett tyst pip.


Nu efter många timmar sedan jag vakande, ligger jag i sängen och kollar på Tyra´s show på Trean. Hade tänkt läsa lite i mina tråkiga böcker, men vi få se hur det slutar. Ni får ha en underbar dag, så syns vi snart igen. Imorgon blir det skola. Yes!

P.S. Ni har väl inte missat my chatroom? Den fungerar fast att jag inte är online på den, så ni behöver inte snacka med mig, men med andra med.


Ledig Måndag = Me hate

Tjena gott folk. Hur är läget hos er? Hos mig är det prima (as always).

Vakande rätt sent eftersom jag hade sovmorgon. Försökte läsa skolböckerna som är megatråkiga, men det gick inte så bra. Jag gav upp rätt snabbt. Och snart är det tenta time. Fan med. Annars har man inte gjort så mycket, förutom att jag var med mamma och handlade mat. Köpte lite dricka så jag kan ta med mig imorgon. Måste sluta handla på pressbyrån för de har skit dyra drycker jämför med Netto! Igår orkade jag inte skriva, men det hände inte mycket igår heller. Kollade på GossipGirl (ett måste var söndag) och på One Tree Hill (som också är ett måste varje söndag). Nu ska jag tillbaka till mina tråkiga skolböcker. Men ni få ha en underbar dag. Love you all!


H&M


Detta linnet måste jag ha!
Kanske H&M få in den snart!
KOSTAR BARA 149:-

Lördag = Big Brother Albania

Kolla vad brun man var! Jag vill ha sommar NU!

Tjenare. Hur är läget med er? Har ni haft en bra dag? Hos mig är det prima. Jag vaknade tidig idag med och började läsa i mina tråkiga böcker. Fy fan vad tråkiga de är, men man måste läsa dem. Annars hade jag inte gjort ett skit. Är så uttråkat att jag dör. Men snart börja BigBrotherAlbania, nåt att se framemot.


Igår var min kära vän Emelie hos mig. Vi kollade på film, disaster movie. Jag skulle inte rekommendera att se den filmen, skit dålig. Men vi hade kul ändå. Vi snackade mycket om gamla klasskompisar och deras pojkvänner. Inte så att vi är intresserad av deras pojkvänner, för ena är fula än den andra, tyvärr! Vi fixa lite med bloggen med. Man blir ju beroende med bloggdesignen.
Sen så fick Emelie se V på cam. Det blev bara positiva ord från hennes sida, när det gäller V utseende. Ska man vara rädd eller glad? Hahaha, skämt bara Em.


Nu måste jag äta mat och sen baka en tårta från botten till toppen. Måste ha något gott att äta till Big Brother (ja, jag vet, jag är beroende programmet)


Pannband?


Dålig bild, men man ser lite i alla fall.
Vad tycks?

Rätt coolt ändå!
Ska börja ha pannband på mig!

Torsdag

Godkväll mina damer och herrar! Hur mår ni Bra? Hoppas det i alla fall.

Jag mår prima. Lite sömnig, men det är nästan alltid.


Idag var det skola och det var tråkigt som bara den. Vi fick tillbaka tentan och jag hade klarat den, skönt nu blir det STOCKHOLM för oss alla (Selma, Aliiiee, Rwan och Jag). Att vi alla klarade tentan är skönt. Nu finns det inga hinder kvar. Hoppas jag! Efter en väldig lång föreläsning med vår tråkiga/arga lärare blev det shopping på stan med Selma och Alexandra. Jag köpte en PERFEKT skjorta, en socker söt blues och mina älskade vita tygskor. Nu kan sommaren komma, jag är redo. Medans vi shoppade åt vi mat på stan med. Gissa vad? Kebabtallrik så klar på kära Trend. De har goda pommes men inte go kebab.


Jag just det vår lärare blev arga på oss för vi kom sen. Fy fan vad hemskt. Alla kollade för tydligen hade jag och Allie snackar för högt när vi kom in i föreläsningssalen och alla kollade. Så ny skulle vår lärare låsa dörren efter att rasten är slut. En enda gång kommer vi sen och alla är på. Fy fan vad dålig.

Det var min dag det. Nu ska jag kolla på tv och sen sova. Ha en bra kväll mina damer och herrar!


Shopping


Dessa Skorna klickade jag nyss hem från H&M till min syrra!
Vi båda två har storlek 36, så det betyder att jag kommer också att få använda dem. Gött! Visst är de snygga?

Ledig dag (igen)

Idag var man ledig igen. Men imorgon är det skola. Jippi!

Ny förtiden vaknar jag alltid tidig fast jag är ledig. Detta är bra och dålig.
Tidig klockan 8:00 på morgonen vaknade jag. Tog bussen till stan för att utföra några ärande (älskar detta ordet).
Efter några viktiga ärande gick jag förbi banken för att fixa lite pengar. Jag hade nämligen tänk shoppa idag, i Karlshamn, men det blev inte av. Dock hittade jag en super fin slapp linne, på Karl-Oskar och Kristina, eller egentligen var det två linnen som satt ihop till ett. Ja, ni förstår nog, det är svårt att förklara. Men den kostade hela 299:- det är ju lite dyrt men det vi få se kanske jag köper den ändå för att det var kärlek vid första ögonkastet. :)

Nu ska jag äta mat fram tv och kolla på Ellen. Sen ta på mig min bikini och dra till Väggabadet. Silva slutar tidig idag så vi ska simma några timmar. Känns skönt att ha saker att göra. Sen så skiner solen idag. Våren är här:)

P.S. Förlåt att jag ljög Rwan, men den gamla Karl-Oskar & Kristina hade inte stäng ner, utan nu har dem två affärer med olika märke. Den gamla K.K. har nu dyrare och fina kläder!

Bredbandsbolaget



Samtal med telefonförsäljare


Telefonförsäljare
: Hej mitt namn är David och jag ringer från Bredbandsbolaget

Jag: Hej, Hej.

Telefonförsäljare: Vi var hos er och fixade ett bredband kabel hos er för ett tag sen.

Jag: Ja det är sant, det var ett tag sen.

Telefonförsäljare: Vi på bredbandsbolaget har en ny erbjudande som ni kanske vill testa? Vad har ni för internetoperatör?

Jag: Telia bredband. Vi har en bidningstid på ett år

Telefonförsäljare: Jaha och det gjorde ni nyligen?

Jag: Ja, för några veckor sen

Telefonförsäljare: Jaha, men då återkommer jag om ett år.

Jag: Gör så!

Telefonförsäljare: Skrattar

Jag: Skrattar

Telefonförsäljare: Ha en bra dag!

Jag: hejdå och lägger på.


Bara han inte glömmer dagens datum så att han hinner fixa en bidningstid exakt om ett år innan Telia hinner före igen. Telefonförsäljare verkar vara ett jobbigt jobb.


Gina Tricot


Svart, Nitar och dragkedja på en och samma kjol.
Hur rätt kan det bli? Jo den är perfekt i modevärlden, men jag skulle aldrig ta på mig den!
Men visst den är fin att titta på om man nu tycker om att bara tittar på kjolar så som man gör med skor!

Back on Track (Igen)



Goddagens mina damer och herrar!

Hur har ni haft? Bra? Hoppas det i all fall.

Själv har jag varit bra och dålig. Men nu mår jag bara bra och inte dålig.

Det tog tid för mig att förstå att det som gjorde mig att må dålig inte var värt det, så nu är det över. Skönt.


Det känns som en evighet sen jag gick i skolanL Vi har ju bara 2 dagar i veckan skola och nu känns det dö trist att var hemma när igen är hemma. Jag vill gå till skolan.


I helgen blev det mys med Emelie, Rebecca, Anna P och Matilda B.

Vi bakade pizza med lite fusk. Emelie hade redan köpt färdig deg, så det va bara att lägga på salsa/ketchup, svamp och skinka till dem som åt griskött, själv fick jag mängder med svamp på min. Pizzan blev sjukt god, verkligen jätte gott.

Efter pizzan åt vi BEN & JERRY. Gud man är beroende av den glassen. Vi hade cheesekake smak och den med choklad bitar och valnötter i. kommer inte ihåg vad de heter. Gott var det i alla fall. Medan vi åt klass och godis kollade vi på Melodifestivalen.

Som ni kanske har märk har jag gått och blivit Big Brother nörd, så jag tog bussen hem vid nio för att inte missa den. Egentligen skulle den börja vid kvart i nio men det var extra långa nyheter så programmet börjar kvart över nio. Prick när jag kom hem. Tur eller vad?


På tal om nyheter ni vet V, klantskallen hade varit med i en bilolycka. Tydligen hade detta varit med på nyheterna men jag missade det. Jag vill ju se han i tv. Vad hemskt att det ända jag tänker på är att se han på tv och inte hur han mår. Men jag pratade med honom igår och han lever, som tur det. Stackas han. Han kraschade med pappas bil som är rätt dyr. Men så kan det gå när man kör för fort och inte fokusera på vägen. Hans ursäkt till vännerna (pratade med en av hans kompis? och familjen var att Inter hade förlorat den dagen, som tydligen hade påmint honom om en annan gång då Inter vann och vi hade slagit vad om vad och att milan skulle vinna. Så han fick sin belöning. D.v.s. att det hela var mitt fel enlig han. Jag behöver inte göra ett skit och det är fortfarande mitt fel i allt. Skym människa han är.


Det var det ja. Nu ska jag kolla färdig på Rachel Ray och sedan kolla på Ellen. Efter det måste jag läsa vidare i min bok " Organisations vardag" skriven av vår kära Lärare Leif Holmgren och Hervé Corvellec. Ha en underbar dag allihop.


RSS 2.0